Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obiective turistice

Turism

Tratament Balnear

Unul dintre cei mai importanti factori terapeutici naturali ai statiunii Buziaş îl reprezintă varietatea de ape minerale utilizate pentru cura externa – ape carbogazoase, bicarbonatate, clorurate, sodice, calcice, magneziene, hipotone, cu un grad de mineralizare de pâna la 6,6 g/l. Acestora li se adaugă mofeta şi bioclimatul sedativ.

Sursele de apa sunt amplasate în parcul staţiunii Buzias, mineralizarea acestora fiind 5000-6000 mg/litru, dioxidul de carbon fiind de 2000-2600 mg/litru, PH-ul fiind de 6,5. Se folosesc atat in cura externa (băi cu CO 2) cat şi în cură internă

ape termale tratament
izvorul-bizies

Tratament balnear

Indicații terapeutice

  • Afecţiuni cardiovasculare, stări după infarct, în stadiul de postconvalescenţă, cardiopatie ischemică, insuficienţă mitrală și aortică compensată, hipertensiune arterială, arteriopatii periferice prin ateroscleroză, varice
  • Afecţiuni reumatismale degenerative spondiloze cervicale, dorsale și lombare, artroze, poliartroze
  • Afecţiuni reumatismale abarticulare tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerala
  • Afecţiuni postraumatice redori articulare postraumatice, stări după operații pe mușchi, oase și articulații, stări după entorse, luxații și fracturi
  • Afecţiuni neurologice periferice și centrale pareze uşoare și sechele tardive după hemipareze și după pareze
  • Afecţiuni asociate respiratorii, ginecologice, metabolice și de nutriţie, nevroză astenică şi boli profesionale

Turism

Concerte de fanfară

Tradiționalele concerte de fanfară de la Buziaș, principala stațiune a județului Timiș, se relansează în acest an printr-un proiect comun al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș și Primăria Buziaș.

„Promenadă la Buziaș” va integra ofertele turistice ale stațiunii balneoclimaterice de interes național și va promova călătoriile cu trenul în județ.

Citește mai mult

fanfara-buzias

Turism

Dealurile Silagiului

Diverse însemnări arată că tradițiile viticole de aici există încă de la începutul mileniului. Dealurile Silagiului fac parte din Podgoria Buziaș – Silagiu, situată pe piemontul dintre Timiș și Bârzava. Localitățile care sunt incluse în această podgorie sunt orașul Buziaș, satul Silagiu și satul Bacova.

Dealul Silagiu, situat în apropiere de Buziaș, are o altitudine maximă de 324 de metri și o expunere ideală la soare, cu pante în direcția sudică și vestică, pe care soarele le mângâie de-a lungul întregii zile. Există o mare varietate de tipuri de sol, de la brun roșcat de pădure, până la sol cu conținut ridicat de oxizi de fier, perfect pentru vinurile roșii. Toate pe o rocă de bază calcaroasă, perfectă pentru cultivarea excelentă a viței de vie.

Citește mai mult

dealurile--Buziașului

Turism

Vizitatori celebri

Între anii 1841-1845 a fost semnalată prezenţa, la Buziaş, a lui Nicolae Bălcescu, a cărui sănătate fusese zdruncinată după ce, în 1840, în urma unei conspiraţii la care participase, fusese închis la mănăstirea Mărgineni. Aerul din staţiunea timişeană îi făcea bine, aici fiind îngrijit chiar de recunoscutul medic Gheorghe Ciocârlan.
Renumele staţiunii ajunsese şi la urechile împăratului Franz Josef, care a vizitat-o în 1898, împreună cu principele moştenitor Franz Ferdinand, cu prilejul unor manevre militare.

Citește mai mult

statiune-buzias

Ultima actualizare: 11:28 | 16.07.2024

Sari la conținut